Wie zijn wij?

Idyll

Iris Hendrickx en Gilles Van der Linden


Iris en Gilles zijn beiden actief op de internationale scene. Individueel en samen brachten ze reeds concerten en muzikale omkadering in de grootste concertzalen over de hele wereld. Hun kennis en passie willen ze graag delen via Idyll om zo een uniek muzikaal geschenk te kunnen bieden. Hiervoor werken ze samen met professionele muzikanten in binnen -en buitenland.

Iris Hendrickx

sopraan

Iris Hendrickx werd al meermaals erkend om haar puur acteertalent, "een volleerd comédienne" (The Gazette Montreal). Ze zong wereldwijd in toonaangevende operahuizen en concertzalen waaronder Opera Vlaanderen, Opéra de Lille, Opéra de la Wallonie, Opéra Bergen, Concertgebouw Amsterdam en Palais des Beaux Arts. Als een veelzijdige, lyrische sopraan werd ze uitgenodigd door talrijke internationale festivals zoals Ottawa International Chamber festival, Klara Festival, Theater aan Zee, Rotterdamse Operadagen, Bergen International Festival, Festival International du Domaine Forget en het Musimars Festival te Montreal. In het seizoen 2015-2016 maakte Iris haar opvallend debuut als Pamina (Die Zauberflöte), waarmee ze meermaals werd geprezen om haar muzikaliteit, techniciteit en kwetsbaarheid. Haar repertoire omvat Mimi (La Boheme), Desdemona(Otello), Gravin (Le nozze di Figaro), Micaela (Carmen), Marghérite (Faust) en Liù (Turandot). Iris Hendrickx maakte haar debuut in Opera Vlaanderen op zeer jonge leeftijd als Emmie in Albert Herring en werd opnieuw uitgenodigd om de rol van Sister en Bum te vertolken in de wereldcreatie van The Rage of Life door E.Kats Chernin. Als lid van Opera McGill Montreal zong Iris de rollen van Baronnes de Gondremarck (La vie Parisienne), La Chauve-souris, L'Hibou (L'enfant et les sortilèges) en Despina (Cosi fan tutte) en ze coverde de rollen van Alcina en Lauretta (Gianni Schicchi). Iris werd geselecteerd voor verschillende prestigieuze opera opleidingen waaronder The International Vocal Arts Institute te Montreal, OperaWorks Los Angeles en The Meditteranean Opera Festival waar ze ondermeer de rollen Violetta (La Traviata), Musetta (La Boheme) en Laititia (The old maid and the Thief) vertolkte. In het seizoen 2014-2015 zong Iris Lucy (Dreigroschenoper) in Rouen en Lille. Daarnaast vertolkte ze meer dan 40 keer de rol van Jozefien Lortcher in Vanbinnen BANG Vanbuiten van en met Dimitri Leue. Eerder creeërde Iris samen met Josse De Pauw, I solisti del Vento en Muziektheater Transparant "Een Nieuw Requiem" waarmee ze in België, Nederland en Noorwegen tourde. Dirigenten met wie ze heeft samengewerkt zijn oa. Julian Wachner, Philippe Herreweghe, Marc Shanahan, Daniel Inbal, Stefan Blunier, Aharon Harlap, Jos Van Immerseel, Richard Hetherington, Giovanni Reggioli en Giuliano Carella. Iris Hendrickx verleende haar stem aan "A Symphony of Unity" (Hans Zimmer) voor het wereldbefaamde festival Tomorrowland.

https://www.irishendrickx.com

Gilles Van der Linden

tenor

De Belgische tenor Gilles Van der Linden zette zijn zangstudies verder aan de conservatoria van Antwerpen en Gent en genoot nog een extra opleiding aan de Muziekkapel Koningin Elisabeth, waar hij onder meer door José Van Dam werd begeleid en aan wiens zijde Gilles in de rol van Rodriguez in Massenets Don Quichotte zijn debuut vierde in de Munt. Hetzelfde jaar werd hij geselecteerd voor les "Les Académies du Festival d'Aix-en-Provence" waar hij de titel van "Laureaat" verwierf en in die hoedanigheid uitgenodigd werd door het festival van Verbier (Zwitserland). Het daaropvolgend seizoen was Gilles opnieuw te horen in de Munt, als Knappe (Parsifal). Bij de de Vlaamse Opera zong hij Belmonte in Mozarts "Entführung aus dem Serail", Eurimaco (l ritorno d'Ulisse), Messaggero (Aïda) en vervolgens, als lid van het vaste solisten-ensemble : Jack O'Brien/Tobby Higgins (Aufstieg und Falll der Stadt Mahagonny), Don Luigino (Il viaggio a Reims), Trabucco (La forza del Destino), Ramon (in de wereldcreatie van Rumor, van de Duitse componist Christian Jost, Carlos (Le Duc D'Albe) en Remandado (Carmen). Tijdens het seizoen 2012/2013 verleende Gilles Van der Linden met groots succes zijn medewerking aan de wereldcreatie van "Andreas weent" (als Raps) van de Nederlandse componist Peter-Jan Wagemans in het Concertgebouw Amsterdam (ntr-matinee) o.l.v. Michael Schoenwandt. Hij werkte ook mee aan de producties van "Het sluwe vosje" (Onderwijzer) en "Tannhäuser" (Walther von der Vogelweide), bij Opéra national du Rhin in Straatsburg en aan "Candide" (in diverse rollen) bij de Vlaamse Opera.Het voorbije seizoen was Gilles te horen als: Marcellus (Hamlet) - in de Koninklijke Muntschouwburg, Der junge Sträfling e.a. rollen (Aus einem Totenhaus/Jancek), Steuermann (Fliegende Holländer) - bij Opéra national du Rhin in Straatsburg, en 1. Geharnischte & 2. Priester (Zauberflöte) - bij Opéras de Nantes et Angers. In augusts 2013, verleende Gilles Van der Linden zijn medewerking aan de uitvoering van "De Schelde" van Peter Benoit, waarin hij de mannelijke hoofdrol : De Jongeling vertolkte (een productie en opname met deFilharmonie onder de leiding van Martyn Brabbins)in recente engagementen was hij te horen als Andres (Wozzeck, Berg) en Melot (Tristan und Isolde, Wagner). Dit seizoen maakt Gilles zijn debuut aan de Opera Van Monte-Carlo.

https://www.gillesvanderlinden.com

Peter Jeurissen

Piano en Orgel

Peter Jeurissen [1985] start zijn opleiding aan de gemeentelijke muziekacademie van Maasmechelen voor piano, orgel en viool. Hij studeert verder aan het Lemmensinstituut waar hij zijn master orgel, piano en kamermuziek behaalt. Aansluitend behaalt hij een master na master orgel met de grootste onderscheiding na de uitvoering van "neuf mediations sur le mystère de la Sainte Trinité" van O. Messiaen in de kathedraal van Brussel. Onder zijn docenten mocht hij Frans Van Beveren, Joop Celis, Peter Pieters, Luc Ponet en Christel Kessels rekenen. Sinds januari 2010 is Peter aangesteld als de pianobegeleider van de zangklas van het Lemmensinstituut. Als Pianist verleent hij zijn diensten aan tal van concerten, masterclasses, operaproducties en andere projecten. Hoogtepunten uit zijn pianocarriere zijn het concerto voor 2 piano's en slagwerk van B. Bartok, het concerto voor 2 piano's van F. Poulenc en het concerto voor piano van F. Peeters. Als organist verzorgt hij vele concerten over het hele land en werkt hij met regelmaat samen met koren als het Vlaamse Radio Koor, Cantores uit Brugge en Arti Vocali uit Antwerpen. Verder is hij als organist verbonden aan de abdij van Keizersberg te Leuven waar hij in 2007, in samenwerking met de Koristen, een cd uitbracht met hedendaags werk van Kurt Bikkembergs en Sebastiaan van Steenberge.